Parvus is opgericht nadat Paul de Kleijn in begin jaren "70 de flashpolymerisatie ontdekte. Flashpolymerisatie is een nieuwe droogtechniek voor lakken, inkten, lijmen en kunstharsen waarbij met behulp van UV flitslicht, fotonen met specifieke eigenschappen worden gegenereerd. Hierdoor is het mogelijk een vloeistof binnen een fractie van een seconde in een vaste stof om te zetten.

De eerste flashunit werd door Parvus in 1979 op de markt gebracht. Toch heeft het tot 1991 geduurd voordat deze laboratoriumcuriositeit geschikt was om op grootscheepse wijze industrieel toegepast te worden. Tegenwoordig is UV droging niet meer weg te denken uit de hedendaagse industrie, waarbij ook UV flitsdroging haar sporen verdiend heeft.

Parvus heeft in de loop der jaren haar naam groot gemaakt in de markt voor UV polymerisatie en heeft al verschillende baanbrekende veranderingen aangebracht in o.a. de zeefdrukindustrie en de medische sector.

De naam Parvus is afkomstig uit het Latijn, wat "klein" betekent. Parvus is dus vernoemd naar haar oprichter. Paul de Kleijn werkte mee aan het tot stand brengen van diverse patenten. Enkele voorbeelden van ontwikkelingen waar wij in de afgelopen decennia aan gewerkt hebben:

- Glasvezelversterkte kunsthars tot 5 cm dikte
- Verspuitbare UV lak
- Krasvaste UV coatings
- UV drogende Brailleinkt
- UV drogende zeef- / inkjet- / codeerinkt
- Medische stents voor dotterbehandelingen
- Flexibele coating voor diverse toepassingen
- UV holt-meltlijm
- Digitaal verwerkbare inkten
- Fotopolymeriseerbare superabsorber
- UV hars voor CD"s als informatiedrager
- UV lamineerlijm voor kogelwerend en veiligheidsglas