Iedere toepassing heeft zijn eigen UV unit nodig. Lichtspectrum, werkbreedte, koud / warm UV licht, vermogen en de beschikbare netspanning zijn een aantal punten waarmee rekening gehouden dient te worden bij de keuze van de juiste unit.

Uiteraard adviseert Parvus Fysica u graag over de mogelijkheden. Wij beschikken over een uitgebreide range in UV apparatuur en indien nodig zijn wij in staat om uw specifieke wensen in de unit te verwerken, zodat deze nog beter aansluit op uw droog- of sterilisatiewensen.

Onze range van UV apparatuur bestaat uit:

  • Continuous Radiation (CR)
  • Flash on Demand (FD)
  • Stoboscopic Flash (SF)
Behalve het verkopen van units bieden wij een klein assortiment zoals veiligheidsbrillen, testvloeistof en testapparatuur. Ook zijn wij in staat om met een spectrofotometer uw (oude) UV lamp te meten, zodat u zekerheid heeft over het gegeven UV spectrum.

Een UV lamp heeft een bepaalde levensduur. Deze aangegeven tijd geeft niet het aantal branduren / flitsen van de lamp weer, maar het aantal branduren / flitsen dat de lamp het gewenste UV spectrum uitstoot. Uiteraard is dit geen hard gegeven, daar factoren zoals koeling en ventilatie grote invloed hebben op de levensduur van de lamp.